25 Jun 2007

De Banner

Erop geknald door

De allereerste banner op deze blog werd gemaakt door Steve ‘Coolville’ ter gelegenheid van de eerste verjaardag van een ondertussen mega-populaire stadsblog: Gentblogt.
– Als medewerker bij Gentblogt heb ik een heleboel toffe mensen leren kennen. Voor mij zijn het allemaal vrienden geworden. Als bedanking aan alle lieve mensen van Gentblogt zet ik ze daarom (voorlopig, tot ik zelf wat deftige foto’s heb gemaakt) op de cover van mijn vernieuwde site!

*
*   *

– Update 25 juli 2007: de nieuw(st)e banner is een foto genomen tijdens een onvergetelijk bezoek aan het Musée d’Orsay in Parijs.

*
*   *

Update 7 oktober 2007: ter gelegenheid van het Filmfestival Gent en de vertoning van Blade Runner – The Final Cut zet ik hier de skyline van New York op de voorpagina. Een stad die ik sinds eeuwen wil bezoeken. Misschien volgend jaar?

*
*   *

– Update 9 december 2007: ik ben New York een beetje beu gezien. Leve Gent! Voila, een foto, getrokken vanuit de belvedère van de boekentoren:

*
*   *

– Update 7 juni 2008: toen ik nog in Brussel woonde heb ik kennis gemaakt met Corinne Vanden Berghe die boven mijn studio op de zolder woonde (nog steeds). We werden en zijn nog steeds goede vrienden. Ze is zowat mijn hartsvriendin geworden. Destijd zat ik regelmatig op haar atelier wat bij te kletsen tot mijn oog viel op een werk van haar waar ik meteen verliefd op ben geworden. Ik had toen geen geld (zij ook niet – nog steeds) en ik heb het werk van haar gekocht op afbetaling. Het werk heeft als titel: “L’Empire des sens” (Filmkenners weten waarover het gaat…) Het hangt nu in mijn slaapkamer.
Klik op de banner voor groter.

*
*   *

– Update 5 januari 2009: de banner die er nu staat is een werk van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai. Waarschijnlijk heeft u nog nooit van die mens gehoord maar ik durf wedden dat u dit werk van zijn hand zéker al eens gezien heeft.

De banner is een vervormde versie van “The Dream of the Fisherman’s Wife“, bewust zo (slecht) gedaan omdat ik het wel geinig vond om op mijn voorpagina een afbeelding te zetten waarop de schilder: “depicts a woman entwined sexually with a pair of octopuses, the smaller of which wraps one of its tentacles around the woman’s nipple and kisses her, while the larger one performs cunnilingus.” Sex sells, ha!

*
*   *

– Update 20 maart 2009: De foto hierboven (de banner, dus) werd genomen door Karel Fonteyne in opdracht door Koenraad David Bolssens, destijds “de zevende” van Antwerpen, alleen heeft niemand dit ooit geweten – het zit zo, als ontwerper van kledij moet je geld hebben om het te kunnen wààr maken en zelfs talent doet daar niets aan, jammer.

Anyhow, door Koenraad heb ik twee jaar lang in het wereldje van de “haute couture” gezeten als model in Parijs en Milaan en heb ik een pak werk gehad met fotoshoots en defilés. Héérlijke tijden waren dat.
Ik zou een hele post kunnen volschrijven over wat ik meegemaakt heb, ik ga het laten bij wat foto’s: klik hier.

*
*   *

– Update 20 mei 2009: Op vakantie in Turkije, zicht op de baai van Içmeler vanop het dak van het hotel.

*
*   *

– Update 10 augustus 2009: Als “Flying Loadmaster” bij European Airlines in de cockpit bij de landing in Kathmandu (Nepal).

*
*   *

– Update 26 oktober 2009: Op vakantie in Turkije (alweer), zicht op het hotel (een ander, het hotel naast dat van in mei hierboven) vanaf het zwembad. Het kon ook in Zwitserland geweest zijn…

*
*   *

Comments Off on De Banner

Reageren kan. Maar niet hier.
Uw ei op bovenstaande kan u altijd kwijt door me te mailen.