19 Dec 2010

Proximus behandelt klanten als kleine kinderen

Kwaliteitsvolle lectuur, gebracht door om 13:29 uur. Lees zelf!

Wat moet ik anders denken als ik iedere maand (vandaag opnieuw om 8u37 toen ik lekker lag uit te slapen) een ongevraagde sms van het nummer +32479469700 krijg met het bericht: “Proximus-info: op 19/12/10 start uw nieuwe bundel.”

So what!? Moet ik nu écht iedere maand een bericht krijgen die me erop te wijst dat ik opnieuw à volonté kan bellen en sms’en en surfen?
Jawel, volgens de helpdesk – die ik belde met de vraag om die vervelende sms’jes niet langer door te sturen, is Proximus zélfs verplicht door het BIPT om die berichten door te sturen.
Waarom? Omdat er klanten zijn die zich sufbellen en sms’en en surfen en om die klanten te beschermen tegen zichzelf en torenhoge facturen.

Lap! Omdat er dus een paar eencellige oligofrenen zijn die hun hele maandloon feestelijk opbellen en sms’en en surfen moet iedereen eraan geloven. Zo denkt Proximus dat al haar klanten lamlendige idioten zijn die de moeite niet doen om hun uitgaven in het oog te houden. Daarom stuurt ze dan maar gemakshalve verwittigingen naar àl haar klanten: het zijn toch allemaal kleine kinderen die niet met geld kunnen omgaan. Het bewijs: Proximus maakt ieder jaar monsterlijke winsten dus gaan ze die onnozele klanten voor de schone schijn een beetje tegen zichzelf beschermen door ze iedere maand een sms te sturen, zo is Proximus met haar geweten (het BIPT) in orde. Dat het BIPT de operatoren hiertoe verplicht, daar geloof ik geen snars van maar dit terzijde.

Nog ergerlijker – hiermee jaagt Proximus me helemaal in de gordijnen, is het sms’je dat ik (ook) maandelijks ongevraagd ontvang van het nummer “NoReply” met het bericht: “Proximus-info: Beste klant, we hebben uw betaling goed ontvangen. Tip: u kan automatisch betalen via domiciliëring, meer info op www.proximus.be.”

So what!? Alsof ik een brave aap ben die zijn kunstjes mooi heeft volbracht. Zo krijg ik iedere maand van Proximus een automatisch schouderklopje: “Goed gedaan hoor jongen, alweer braaf centjes naar de baas gebracht!” Die betutteling! Waar gaan we naartoe als ook mijn elektra-, water- en gasleveranciers daaraan beginnen? Een een maandelijkse tsunami van “hoera-u-heeft-betaald!”-sms’jes?

Om de maandelijkse belediging volledig àf te maken, zegt Proximus me onomwonden dat ik eigenlijk totaal onbekwaam ben om die betalingen zélf uit te voeren. Ik kan het maar beter aan Proximus overlaten om het geld van mijn rekening af te pakken door middel van een domiciliëring – zogezegd voor mijn gemak: over mijn morsdood lijk! Een volmacht geven aan iemand anders om aan mijn geld te komen dààr moet je wel helemaal gek voor zijn. De suggestie (door de mijnheer van de helpdesk) dat ook dit een verplichting van het BIPT zou zijn is een aanfluiting van mijn verstandelijke vermogens.

Voorlopig ben ik dus nog niet van de sms’jes af. Voorlopig is Proximus ook niet van mij af. Maar daar kan snel verandering in komen.

Al 4 kwakers

Al 4 reacties. U schreef bij: “Proximus behandelt klanten als kleine kinderen”
 1. hoowkon het niet laten op Monday 20 December 2010 om 14:50

  he? ik kreeg dat helemaal niet van proximus.
  Mn factuur was wel elke maand twee maal zo hoog als de maand ervoor, terwijl ik niet meer belde…
  En dat zonder iets te laten weten.
  Ik ben overgestapt naar ello mobile, wel met verplichte domiciliëring, maar tot nu toe een echte verademing qua klantendienst-cultuur.

 2. Isoldereageerde op Tuesday 21 December 2010 om 0:45

  Oh, maar het wordt er niet beter op als je van Proximus af probeert te geraken. Na 10 jaar trouw stipt betalen (en maand na maand dezelfde smsergenis te beleven als hier zo mooi beschreven – hmm, ik begin te rijmen), besloot ik mijn schup af te kuisen en op een ander te gaan.

  Die vrije keuze en meningsuiting kost tegenwoordig 150 euro. Ah ja, waarschijnlijk om al die ‘gratis’ smsjes te betalen die ze zo vriendelijk waren me te sturen. Of het is vergoeding voor de veel te duren prijs per minuut die ze die 10 jaar aanrekenden.

  En het ergste is. Ze stoppen niet met smsjes sturen enkel en alleen omdat je geen klant meer bent.

  Zucht.

 3. franstkon het niet laten op Wednesday 22 December 2010 om 8:51

  Alléé Huug. Had gij niet bij de Fortis gewerkt? 🙂

  een domiciliering is niet te beschouwen als een volmacht op jouw rekening…daarmee laat je uitschijnen alsof ze kunnen zien hoeveel er op uw rekening staat.

  het is de toestemming die jij geeft aan een bedrijf om de betalingen, waar Proximus contractueel sowieso recht op heeft, automatisch te laten gebeuren.

  als er een betaling uitgevoerd wordt die niet contractueel gebeurde, dan heb je in het oude (maar nog steeds actieve) DOM 80 “belgische domiciliering” het recht om een reversal te vragen. binnenkort met de nieuwe “europese domiciliering” is dat nog simpeler, want dan vraag je gewoon je geld terug via PC banking.

  damn. ik ga nu werken 😛

 4. Jan Jasper Mathékwaakte op Saturday 15 January 2011 om 14:27

  Hehe, wat een vermakelijk – en herkenbaar! – stukje. Ik ben een week geleden overgestapt op het Limburgse mobile vikings, en nu al zeer tevreden (vooral over het mobiel internet).