02 Dec 2010

WK 2018 in Rusland, Belgisch-Nederlandse bevolking opgelucht en euforisch!

Maar wat in godsnaam denkt om 21:05 uur. Overtuig uzelf!

In tegenstelling tot wat de “gevestigde persorganen” u wil doen geloven zijn de meeste mensen helemaal niet treurig om het feit dat het zogenaamde voetbalfestijn niet in België en Nederland zal doorgaan. Het is te erg voor woorden en ergerlijk te moeten vaststellen dat zowel de tv-redacties als de geschreven pers in deze helemaal hun voeling zijn kwijtgeraakt bij wat de mensen leeft. Voor zover ik de reacties op verschillende fora op het internet en op krantensites in België en Nederland tot hiertoe heb gelezen, zijn de meeste reacties er van opluchting, zelfs euforie.
Ik stel me dus de vraag wat er op die redacties aan de hand is. Werden ze blind gemaakt door het vooruitzicht op lekker en gemakkelijk te schrijven hapklare kopij? Lieten ze zich meeslepen door het enthousiasme van de politieke tenoren die met deze kandidatuurstelling een pluim op hun schaarse verwezenlijkingen hadden willen steken en was ze aldus meegezogen in de slipstream van het ons-ken-ons sfeertje in de Wetstraat? Op een paar kritische kanttekeningen en schaarse opiniestukken na was de pers de hele tijd bijna unaniem goedwillig ten opzichte van de kandidatuur, geen enkele valse noot weerklonk en dit in schrille tegenstelling tot wat de meeste mensen ervan vonden: geldverspilling, megalomanie, etc… Een greep uit de vele reacties:

Prachtig dat we hier aan zijn ontsnapt ! Kan iemand van de vele reporters die dit in Zurich zijn gaan volgen eens nagaan hoeveel belastingsgeld er tot nu toe voor dit follieke werd uitgegeven tegen de wil van de grote meerderheid van de bevolking in, zeker in deze tijden van komende besparingen voor het werkende plebs? Schande indien er voor de nog komende voetbaltempels ook maar 1 eurocent van overheidswege wordt betaald terwijl de pensioenen te klein zijn om zelfs te overleven.

TOTAAL onverantwoord om ons hiermee bezig te houden terwijl we nog vele jaren nodig hebben om onze financiële toestand onder controle te krijgen!

Inderdaad, nu kan Leterme zich eindelijk gaan bezighouden met het uit de kou halen van daklozen. Het BelgiumHolland bid is hopelijk de laatste mislukking waaraan hij nog bijgedragen heeft. Afvoeren nu die man, zo vlug mogelijk.

Mijne dag en van velen anderen kan al niet meer stuk, genoeg geld verspeeld aan van alles en nog wat, we hebben genoeg financiele kosten om dat er ook nog is bij te pakken op onze rug.

De vlag gaat hier uit! Geen geldverkwisting aan voetbal! Laten we het eens uitgeven aan onderwijs, cultuur en de zorg. Dan besteden we het duurzaam en nuttig.

Een duurzaam sportbeleid heeft niets aan nutteloze grandeur en pronkerige stadions. Alle ernstige economen die de kosten en de baten van zulke sportfeesten vergelijken, zijn het eens: organiseer zo’n sportfeest niet om positieve economische effecten, want die zijn er niet. Zelfs de hardste economen moeten verwijzen naar feelgoodredenen als argument om toch mee te dingen naar wereldsportevenementen, niet naar aanwijsbare economische voordelen. Te weinig ambitie? Helemaal geen ambitie op dit vlak. Andere en betere dromen.

Voor één keer heul ik grààg mee met de massa.

Reeds 1 gangbanger

Reeds 1 reactie. U dacht het volgende bij: “WK 2018 in Rusland, Belgisch-Nederlandse bevolking opgelucht en euforisch!”
  1. Florkon het niet laten op Sunday 5 December 2010 om 0:38

    Goh, als ik mijn idee over wat “de meeste mensen” denken zou moeten baseren op de bronnen die u vernoemt zou ik zéér ongerust worden. Hoe dan ook, FIFA is corrupt als de best maar een WK in ons land zou geld opbrengen, niet kosten, dus dat argument gaat niet op. Denk dat het bij de mensen die u overal hoort eerder gaat over dédain tegenover die vulgaire bezigheid van de ‘onderklasses’.