29 Jun 2009

De schaduw van de wind

Uw nederige dienaar, om 20:32 uur. Huiver en lees!

Van Miert, Yasmine, Michael, Farah Fawcett… geen traan heb ik gelaten, het hele circus liet me Siberisch.

Vandaag begin ik aan een nieuw boek en na één pagina heeft Carlos Ruiz Zafón me recht bij de strot, en hoe! Na het lezen van deze zinnen zat er precies een klem op mijn keel, ik moest stoppen met lezen want ik zag geen letters meer door het plotse vocht in mijn ogen. Mm, dit gaat alweer smullen worden, ik voel het:

Ik groeide op tussen boeken, maakte onzichtbare vrienden op bladzijden die langzaam tot stof vergingen en waarvan de geur nog steeds aan mijn handen kleeft. Als kind leerde ik in slaap te vallen terwijl ik in de duisternis van mijn slaapkamer de gebeurtenissen van de dag aan mijn moeder vertelde, mijn wederwaardigeheden op school, wat ik die dag geleerd had … Ik kon haar stem niet horen noch haar aanraking voelen, maar haar licht en warmte brandden in elke hoek van het huis en ik geloofde, met de onschuld van hen die hun leeftijd nog op tien vingers kunnen tellen, dat als ik mijn ogen sloot en praatte, ze mij zou kunnen horen, waar ze ook was. Soms luisterde mijn vader naar me vanuit de eetkamer en huilde stilletjes.

*Kuch* Ah, keelpijn, zeg!

Al 3 kwakers

Al 3 reacties. U dacht het volgende bij: “De schaduw van de wind”
  1. Florschreef op Monday 29 June 2009 om 23:39

    Als ze over dode moeders beginnen, haak ik af. Dat is vals spelen.

  2. Vinnie Stevenszei op Tuesday 30 June 2009 om 8:56

    Heb dit prachtig verhaal gelezen als “The Shadow of The Wind” – sfeer, Barcelona, ontroering, intrige en “The Cemetery of Lost Books” … een echte aanrader.

  3. Hugues De Somerekon het niet laten op Tuesday 30 June 2009 om 10:23

    @ Flor: euh, ja. Normaal gezien zou ik zo’n boeken linea recta richting open haard (met dit weer: de barbecue) gooien – maar op de eerste pagina stond er al een prachtige zin en dan kwam bovenstaande beschrijving er bovenop: de uppercut. Na twee pagina’s zit je als lezer meteen in bepaalde: geheimzinnige sfeer. Ik geef het dus nog een kans.