18 Oct 2007

Achter de schermen van het Filmfestival

Na rijp beraad neergepend door om 19:30 uur. Overtuig uzelf!

Vorige zondag mochten enkele uitverkoren lezers van Gentblogt een kijkje nemen achter de schermen van het Filmfestival. Het was prachtig, zonnig weer en dat verklaart misschien waarom niet iedereen is komen opdagen (wat extra jammer was voor de mensen die we moesten weigeren) maar dat liet Wim De Witte niet aan zijn hart komen. Wim is de programmator van het filmfestival en weet als geen ander hoe het eraan toegaat gedurende die twee hectische weken. We waren dan ook ontzettend blij dat hij voor ons een gaatje kon vinden in zijn, ongetwijfeld drukke, agenda.

Soit, van de 10 kleine negertjes waren er maar de helft aanwezig maar dat kon de pret niet drukken. Met aanstekelijk enthousiasme heeft Wim ons verteld hoe het er achter de coulissen aan toegaat:
“Neen, Kathleen Turner doet niet zomaar een acte de présence, ze gaat écht alle dagen, al de films uit de selectie keuren en bekijken. Ze prijst het Genste festival trouwens voor de hoge kwaliteit en de jarenlange consistentie van het filmaanbod. Een aanbod waarop de nadruk vooral ligt op de laagdrempelige, toegankelijke speelfilm uit het arthouse circuit.”

Lees verder bij Gentblogt.

Comments Off on Achter de schermen van het Filmfestival

Reageren kan. Maar niet hier.
Uw ei op bovenstaande kan u altijd kwijt door me te mailen.