15 Oct 2007

De Belgometer

Na rijp beraad neergepend door om 20:26 uur. Sidder en beef!

Tiens, kan u zich nog vaagweg de de Belgometer-test van vorige week bij De Standaard herinneren? (Ja, ik stel de vraag, het korte termijngeheugen van de kiezer indachtig, huhu… -grapje!) Welnu, pakweg zo’n kleine 100.000 mensen hebben de test intussen gedaan en DS kwam vorige zaterdag met deze resultaten:

Een gemiddelde deelnemer aan de test is 54% seperatist. Verschillen zijn er tussen de provincies: Limburgers hebben het grootste Vlaanderen-gevoel, Brusselaars zijn de grootste België-fans. Mannelijke deelnemers willen liever splitsen, vrouwen voelen zich bovenal Belg.

Van die brave Limburgers ben ik eigenlijk toch wel verschoten. Wie had dat gedacht? (In sofern de uitkomst van de test niet met een serieuze berg zout moet genomen worden. Of met een lepeltje suiker.)

Al 2 kwakers

Al 2 reacties. U kwaakte erop los bij: “De Belgometer”
  1. Peter Dedeckerkon het niet laten op Tuesday 16 October 2007 om 16:59

    Den dezen was ook nogal verrast 🙂

  2. Elskwaakte op Thursday 18 October 2007 om 20:57

    Ik van dat straf, die Limburgers gaan op daguitstap naar de Ardennen!