18 jan 2007

Storm

Niets te doen? Lees om 15:59 uur. Huiver en lees!

Heerlijk zo’n stormpje. Deze middag naar de bibliotheek geweest en daarna liep ik door de Vlaanderenstraat naar het centrum om te gaan shoppen. De max, geen kat op straat en al de winkels voor mij alleen!
Nu ben ik er zéker van: ik heb een engelbewaarder. Zo ongeveer in het midden van de Vlaanderenstraat loop ik langs een Chinees restaurant waar ze verbouwingen aan het doen zijn. Nog geen halve milliseconde nadat ik de indrukwekkende glasgevel voorbijloop is er plots een harde windstoot, hoor ik een doffe “krak” en dondert met kletterend geraas de hele vooruit van die Chinees op het trottoir.
Ik draai me om en zie een overgebleven stuk ruit van 3 op 2 meter loodrecht op het plankier in duizend stukjes vallen. Nét daar waar ik 2 tellen geleden nog stond. Jeempie!
De hele straat stond in in geen tel, euh, op straat. Met vieze blikken naar me te kijken alsof ik-moi die ruit had ingeslaan. En ik was nog maar pas aan een gewisse, pijnlijke dood ontsnapt! (Stel je voor: zo in twee ‘gesliced’ aan je einde komen, goed vers voor bij ‘Körperwelten‘, duh!)
Ik heb me daar dus snel uit de voeten gemaakt.
Om tot de vaststelling te komen dat de Quick in de Veldstraat definitief zijn deuren heeft gesloten. Snif.
Ik was altijd een grote fan van de Quick. Belgisch en gemakkelijk. Ik vergrijp me namelijk zo eens om de twee maanden aan hun Chicken Dips met cola als ik in het centrum ben.
De MacDo dan maar. Mmmm, wat voor lekkers stond daar achter de toog zeg!? We moesten redelijk lang wachten (ahja, de Quick is dicht) maar dat kon me niets, maar dan ook niets schelen. Wat een QT! Op twee meter van mij stond daar zo’n lekkere dubbele meter en zijn naam is Lee. En hij keek terug, ha! Ik denk dat ik morgen nog eens naar ‘t stad ga, huhu…

Lees ook de (gekuiste) versie op Gentblogt!

Al 3 kwakers

Al 3 reacties. U had bedenkingen bij: “Storm”
 1. Sanschreef op donderdag 18 januari 2007 om 19:31

  Go Hugues, go!
  Misschien niet goed voor de lijn maar ge moet er iets voor over hebben hé :)

 2. maizenamanzei op donderdag 18 januari 2007 om 21:18

  Een Mac Lee… serveren ze dat in een doosje, een papiertje of gaat dat in een plastieken beker met rietje?

 3. Hugues De Somereschreef op donderdag 18 januari 2007 om 21:31

  Met een rietje, voor aan te zuigen.

Trackback URI | Comments RSS

Kwaak hier!

XHTML: Voor de geeks. U kan, jawel, volgende codedinges gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> .